Mind Monks
  • Events

  • Coaching

  • Therapy

Sisters of the moon

Moeder dochter cirkel - initiatie van meisje naar vrouw. Leeftijd jonge vrouwen: 11-16 jaar en hun moeders
Vrouwencirkel
Women
Image
Vrouwencirkels zijn al eeuwenoud. In Europa worden vrouwencirkels ook steeds populairder. Want samenkomen om uit te rusten, je te verbinden met je vrouwelijke kracht en wijsheid te delen met je ‘zusters’ is iets waar we bijna allemaal behoefte aan hebben. In de huidige westerse maatschappij nemen vrouwen weinig tijd om stil te staan, ons volle leven vraagt van ons dat we vaak blijven doorgaan. Er is nog steeds weinig ruimte voor de vrouwelijke kwaliteiten zoals verzachten, openen, ontvankelijk zijn, meebewegen en overgave. Een vrouwencirkel is een ideale plek om hierbij stil te staan, om ons vrouw-zijn te eren en te bekrachtigen.

Where women come together mountains move

​Vrouwencirkels zijn al eeuwenoud. In Europa worden vrouwencirkels ook steeds populairder. Want samenkomen om uit te rusten, je te verbinden met je vrouwelijke kracht en wijsheid te delen met je ‘zusters’ is iets waar we bijna allemaal behoefte aan hebben. In de huidige westerse maatschappij nemen vrouwen weinig tijd om stil te staan, ons volle leven vraagt van ons dat we vaak blijven doorgaan. Er is nog steeds weinig ruimte voor de vrouwelijke kwaliteiten zoals verzachten, openen, ontvankelijk zijn, meebewegen en overgave. Een vrouwencirkel is een ideale plek om hierbij stil te staan, om ons vrouw-zijn te eren en te bekrachtigen.​

Wanneer: zondag 31-1-22
Start: 10.00
Einde: 13.00
Waar: Centrum Holistik matters, Havendijk 6, Culemborg
Kosten: 35 euro pp contant


Programma:
10.00 Voorstellen/wat is je intentie
10.15 Bodyscan/ontspanning/trommelen/zingen
10.30 Meditatie ontmoet de vrouw in jezelf onder begeleiding van drum
11.00 Sharing en maangodinnen kaart trekken
11.30 Cirkel vragen stellen/beantwoorden moeder dochters
12.00 Collage moeders bedanken/dochters eren
12.30 Sharing en afsluiting met verbranden wat je wilt loslaten sistersong en drum

Programma

Welkom: ik trommel en zing en ik vraag de vrouwen zich te verbinden met hun hart. We doen een ontspanningsoefening. Je stelt je voor. Je neemt een steen mee dat is je anker die je weer mee naar huis neemt gevuld met kadootjes.

 

Die kadootjes zijn de antwoorden  op de volgende vragen:
- Wat heb je nodig?

- Wat wil je leren vandaag over vrouw zijn?


Je schrijft op een briefje welke onzekerheden je wilt loslaten, dat briefje verbranden we aan het einde in het vuur. Aan de moeders ga je jouw vragen stellen, zij heeft een leven lang ervaring in vrouw zijn.
We gaan een binnen en buitencirkel vormen, iedere keer draai je door en kun je aan een andere moeder je vragen stellen. je eindigt met je eigen moeder.

Je knipt uit magazines plaatjes en maakt een collage voor je moeder waarmee je haar bedankt en eert voor alles wat ze goed doet
Je geeft ook aan wat je nodig hebt of meer met haar zou willen doen.

De moeders doen hetzelfde voor hun dochters, je trekt een vrouwen van de maan kaart. Je verbrandt het briefje met wat je los wilt laten, je vertelt wat je meeneemt van deze dag in jouw steen.

Contact organizer
Practical information

Start date: 31/1/2022 9:0
End date: 31/1/2022 12:0

Location: Havendijk 6, 4101 AB Gelderland, Nederland

Price: 35.00

Type: workshop

Category: Women, Women Circle

image profile picture
background picture
Organizer

Eveline Loerakker